AIK vann, rättvist med take på spelövertaget och alla målchanser, med 1–0 på Friends Arena och Solnalaget passerade därmed "Peking" i den allsvenska tabellen. Östgötarna har därmed tre raka förluster i seriespelet.

– Vi började matchen lite tufft, AIK skapade en hel del målchanser på oss. Andra halvlek är helt okej med lite bättre passningsspel och bättre attityd, summerade IFK:s manager Jens Gustafsson.

Avgörandet i andra halvlek var smärtsamt för gästerna.

– Ibland måste man ha tur. Jag missade två lägen innan. Kanske kan kalla det karma, sa Daniel Sundgren till Cmore.

Mitov Nilsson storspelade i sin allsvenska comeback och räddade flera fina chanser för AIK. Inte minst var argentinske nyförvärvet Nicolas Stefanelli stekhet under inledningen av matchen.

– Det känns jäkligt skönt att vara tillbaka i allsvenskan och få visa att man håller fortfarande, sa Mitov Nilsson. Målet går inte att försvara sig mot när bollen ändrar riktning på en tå.

IFK Norrköping skapade inte särskilt mycket av värde framåt. Sebastian Andersson hade en farlig nick över från nära håll, men annars tog det stopp i det säkert spelande AIK-försvaret.

Norrköpings nästa match är returmötet med litauiska Trakai FK på torsdag. IFK vann första mötet med 2–1 hemma på Östgötaporten.

– Vi har ett jättebra läge att gå vidare i Europa league, så det är bara att köra på och inte tänka allt för mycket, slutade David Mitov Nilsson.