I inlägget jämför bland annat arrangören Emma Knyckares stundande mansfria festival med nazism.

"Det skrämmer mig dock verkligen att vi har nazister marscherandes på våra gator men det skrämmer mig också att vi har så radikala vänster-feminister i Sverige som tvärtemot nazismen får gratis media-utrymme där initiativet lyfts fram som något bra och hyllas. Ska media börja hylla nazisterna med? Så att det blir normaliserat att vara nazist, precis som de försöker normalisera manshat?", skrev Daniel Åhs Karlsson i inlägget som först mötte skarp kritik och sedan raderades.

I inlägget drog arrangören också paralleller till att skapa en "utlänningsfri festival". "Tänk er rubrikerna medierna hade gett arrangören för en utlänningsfri festival.... varför denna skillnad i syn från media, det är ju manshas vs rashat", skriver han vidare.

Det här har fått artister att se rött. Bland dem Hardy Hum i "And we should die of that roar". Även Arbis bar och salonger har meddelat att man med omedelbar verkan avslutar allt samarbete med Bråvalla love 2018.

– Jag får en känsla att han vill armbåga sig fram och att den här andra festivalen inte ska nå den publiken. Sen är det just det han säger att den mansfria festivalen står för, att det är att likställa med all annan diskriminering, det är det jag gick igång på, säger Hardy Hum.

– Det är bara dålig koll och jag vill inte befatta mig med det. Hela grejen börjar lukta unket och jag vill inte att det varumärket jag är så mån om ska användas för att propagera ens privata och politiska ståndpunkt. I synnerhet inte när det går emot allt jag tror på vad gäller ett samhälle där vi är måna om varandra, säger han.

Hardy hum fick ett meddelande under natten till torsdag och uppmärksammandes därmed på Facebookinlägget.

– Jag kände direkt att det här inte är når jag vill skriva under på. Jag vill inte befatta mig med det här, säger han.

Han berättar att han uteslutande fått positiv respons på sin indragna medverkan i festivalen.

– Sånt här kan försökas slätas över som en oförsiktig formulering men det speglar ett åsiktsfundament många vilar på men som inte riktigt syns på ytan. Det här är vanligare än man tror. Han har råkat blotta den och då väcks stora reaktioner. Dessutom skriver han i sitt inlägg att det här säkert kommer provocera många och att det är bra. Ska en arrangör göra det?

Hardy Hum menar att budskapet för Bråvalla Love 2018 är förlorat. Han påtalar att det handlar om att ta avstånd från en samhällssyn som han själv vill bekämpa och att festivalen numera inte har det budskap som man tidigare försökt få fram.