– Det är inte så många som kommer dit, så får jag göra det. Det känns väldigt bra och spännande, säger Fabian Gränjefors om sin plats i landslaget.

Till vardags dansar Fabian Gränjefors för Norrköpings Danscenter. Tidigare har han tävlat i två europamästerskap, men aldrig tidigare i ett VM. Världsmästerskapet är planlagt att gå den 17 till den 21 oktober i höst i Köpenhamn och Fabian kommer delta i Solo Electric Boogie.

– Mitt mål är att gå vidare. Domarna kollar mycket efter utstrålning och teknik, men det viktigaste är att det ser bra ut. Ibland kanske man inte har den bästa tekniken, men det ser fortfarande bra ut, säger Fabian Gränjefors.

– Dans är ju en konstform också, inte bara en sport.

Hur mycket träning ligger bakom uppträdandet?

– Det är svårt att träna då det inte är någon koreografi, jag och de flesta andra improviserar.

–  Man vet vad de ska vara för genre, men i övrigt får man ingen hint om vad man ska dansa till. Vare sig om det är en snabb eller långsam låt.

Fabian Gränjefors började dansa för fem år sedan och har på de åren tagit stormkli i sin utveckling. Idén till att börja dansa föddes ur ett rent intresse. Gruppen som Fabian dansade för började tävlingsdansa och Fabian fick frågan om han ville hänga på.

– Det såg väldigt kul ut så jag testade och tyckte det var så kul att jag ville fortsätta.

Har du någon karriärsdröm?

– Att kunna dansa som yrke. Främst hipp hop.

Vad utmärker dig som dansare?

– Jag kör väldigt många olika stilar, jag kör på mitt egna sätt, inte som alla andra. Det är viktigt med ett eget utryck och att man sticker ut, säger Fabian Gränjefors.