Det var 1977 som Linden köpcentrum i centrala Norrköping öppnade sina portar. Men 40 år sliter och stilar blir omoderna – nu är det dags för en omfattande modernisering och renovering av gallerian.

Fastighets AB LE Lundberg meddelar nu att man investerar 100 miljoner kronor för att uppnå målet att göra Linden till "Östergötlands främsta modegalleria" som man skriver i ett pressmeddelande.

– Vi vill vara en ledande utvecklare av hållbara stadsmiljöer. Vi tror på Norrköping och vill fortsatt vara delaktiga i stadens utveckling, säger Christian Claesson, regionchef Öst och Affärsområdeschef Handel på Lundbergs.

– Dagens kunder söker sig till city för upplevelse, umgänge och trivsel. Därför är det viktigt för oss att förstärka vårt serviceerbjudande och erbjuda Norrköpingsbon en attraktiv mötesplats i Linden.

Man vill alltså uppgradera och marknadsanpassa gallerian för att bredda butiksmixen och även skapa mötesplatser med loungedelar och även satsa på barnfamiljerna genom en lekyta och nya, lättillgängliga toaletter.

– Efterfrågan på butiksytor i Norrköping city är stor från nya spännande koncept, säger Alexander Gil, kommersiell uthyrare hos Lundbergs.

– Den här uppgraderingen ger oss möjlighet att hitta rätt butiksmix och att krydda stadskärnan med nya aktörer.

Arbetet med Lindens köpcentrum kommer att ske i två etapper: den första delen beräknas vara klar till julhandeln 2017 och etapp två ska stå färdig under 2018.