Och givetvis med deltagande av kvällens hedersgäst, förre musikläraren Bengt Gårsjö, som var med sedan starten 1960.
- Till kvällens jubileum har vi bjudit in cirka 3.000 tidigare elever, som vi nått av de tidigare cirka 4.000 elever som gått i musikklasserna.
Har du själv någon höjdpunkt från alla dina år i musikklasserna?
- Jag skulle kunna nämna Festspelen i Bergen, radiokonserten i Berwaldhallen och när vi fyllde Globen 1993 med 4.000 musikklasselever och julkonserterna i Himmelstalundshallen, sa Bengt Gårsjö.
- Men trots allt detta, är det något annat jag skulle vilja poängtera. Nämligen att få möta de små nya fyrorna, lite blyga men väldigt förväntansfulla och sedan att få göra en fungerande kör efter några veckor med dessa elever och se deras förtjusning, när de hörde hur bra det lät. Efter sådana dagar gick jag hem och var glad och upprymd.
- Och sedan, sex år senare i nian, få höra hur eleverna utvecklats till fullfjädrade artister och se hur fint de klarar att musicera inför publik. Det är nog min höjdpunkt som jag minns och som återkom gång på gång.
500-mannakör
Jubileumsprogrammet i lördags inramades av en kör bestående av dagens cirka 500 elever i Hagaskolans och Navestadsskolans musikklasser samt ett 20-tal musiker ur SON, Norrköpings Symfoniorkester.
Det var pampigt värre, när alla eleverna tog ton på en gång ihop med SON-musikerna i Kents "Sverige" och "We go together" ur musikalen Grease.
Pampig var även konsertens inledning, genom att årskurs 7-9 sjöng Hallelujakören, ur Messias.
- Det finns väl inget bättre sätt att fira en 50-åring, än att sjunga just Halleluja, framhöll också Mats Huddén, tidigare skådespelare på Östgötateatern.
Och Bengt Gårsjö, som blev uppkallad på scenen av Mats Huddén sa så här:
- Under Hallelujakören, satt jag och tänkte, att det framförandet hade vi aldrig kunnat föreställa oss i vår vildaste fantasi, att eleverna skulle klara. en vacker dag, när vi startade musikklasserna 1960. Men det visade dom idag att det visst går.
Lekfullt och seriöst
Bengt Gårsjö fick även leda hela publiken i allsång i bland annat "Vårvindar friska" och det var en mycket sångglad och musikalisk publikkör han fick leda. Precis som när Lisa Tilling, tidigare lärare i musikklasserna i Norrköping, fick göra i en annan allsång.
Sedan fortsatte konserten på ett ibland lekfullt sätt, som när årskurs 4-5 sjöng Katten Felix, för att sedan avlösas av tidigare eleverna Elin Svanström, sopran, och Maximilian Mellfors, baryton, som sjöng stycket "Vad jag fick vänta länge" ur Figaros bröllop.
Flera tidigare elever förgylld kvällens konsert, som Nele Vaht, som själv utbildar sig till musiklärare idag och som i lördags framförde "Hang with me", tillsammans med gitarristen Erik Fernholm, tidigare elev från Linköpings Musikklasser.
Ett mycket minnesvärt nummer var också Sami Yousris framförande av "Ol´man river" ur Teaterbåten, med en baryton, som mullrade långt ner i källaren...Mycket effektfullt.
Bland tidigare elever märktes även Kajsa Berg och Denny Lekström, som sjöng "As long as you´re mine" på ett sätt som säkerligen många av dagens elever hoppas kunna klara lika bra en vacker dag.
Pernilla hälsade
Det fanns alltså gott om goda förebilder för dagens elever under 50-årsfirandet, till och med en videohälsning från Pernilla Wiberg, som gick i Hagas musikklasser och sedan blev världskändis. Visserligen inte i musik, men likväl en stark förebild för dagens elever.
Och Pernilla spelade ju även in en CD-skiva, samtidigt som hon var som mest aktiv i skidbackarna!
Tilläggas kan att SON-musikerna kompade artisterna på ett underbart sätt under hela kvällen och bjöd dessutom på ett fint solonummer av Carolina Grinne, som på oboe framförde Arethusa, ur Six Metamorphoses after Ovid.