Krönika För ganska precis ett år sedan fick jag beskedet: Cancer! Operation i mars och visst; man förändras som människa, livet får en annan dimension. Mina värden ser bra ut, det blir medicinering livet ut och läkarvården tar hand om mig. Så därför vill jag passa på och rikta en uppmaning till dig man över de 50: gå och testa din prostata och se hur den mår. Vi skall vara rädda om oss, våra nära och kära. Det är ju så populärt att man skall lova saker inför ett nytt år. Jag skall härmed komma med några löften som jag inte kommer att sluta med: Jag kommer tyvärr inte att sluta förvånas över människans jakt på girighet, förstörelselusta och maktfullkomlighet. Någon anmälan till att resa till någon avlägsen planet blir det inte tal om, tänk om man får hemlängtan; man kommer ju aldrig tillbaka!

Vidare detta att använda telefon under bilkörning blir det inte tal om. Kör gärna om mig om fri sikt tillåter men varför har många av er så bråttom,som om det vore sista dagen på jorden! En dekal skall jag sätta på bilens bakruta: ”Det är många som vill köra om just nu men du behåller din plats i kön.” Telefonförsäljare göre sig ej besvär, och reklam vill jag inte ha i brevlådan!

Jag kommer inte att plocka upp efter er hundägare som låter vovven bajsa på gatan, jag gillar däremot vovvar och dom kommer jag inte att sluta ge en godsak ibland. Vidare kommer jag inte att börja röka eller snusa igen, ett gott vin kommer jag definitivt inte att sluta avsmaka ibland. Min åsikt om att människan kan åstadkomma häpnadsväckande goda resultat om bara viljan finns, den åsikten tänker jag inte släppa. Att samtala med människor,på riktigt alltså, tänker jag inte sluta med och ett gott skratt, det kan väl aldrig vara fel? Jag är härmed säker på att människan, du och jag, kan bidraga till att jorden blir en renare, rättvisare och demokratisk planet. Om så mina små försök till detta ger resultat, det får väl visa sig.

Ha nu trevliga helger framöver som kommer och du: Lev väl!