Det är nyhetsbyrån Siren som rapporterar att Andreas Norlén (M), ordförande i riksdagens konstitutionsutskott, ska betala nästan 3 000 kronor mer i skatt efter att ha använt riksdagens SJ-kort privat.

– Jag kommer inte att upprepa det här beklagliga misstaget, säger Andreas Norlén i en skriftlig kommentar till Siren.

Skatteverkets beslut innebär att Andreas Norlén, riksdagsledamot från Norrköping, får sin inkomst av tjänst höjd med 5 085 kronor för åren 2013, 2014 och 2015.

Höjningen resulterar i ett extra skattekrav på totalt 2 959 kronor. Besluten är en direkt följd av att Norlén själv nyligen begärt omprövning av sina deklarationer. Han hade inte kunskap om vilka regler som gällde för användningen av SJ Prio-poängen, uppger han.

– Jag använde SJ-bonuspoäng för att köpa förtäring i samband med tjänsteresor, vilket jag trodde var tillåtet. När jag förstod att så inte var fallet korrigerade jag detta omedelbart till Riksdagsförvaltningen och Skatteverket, skriver Andreas Norlén till Siren.

Norlén har varit riksdagsledamot sedan 2006 och tillträdde som KU-ordförande efter valet 2014.

Det var i mars som det avslöjades att partikollegan och partisekreteraren Tomas Tobés använt sitt SJ-kort i strid med riksdagens regelverk. Med kortet köpte han mat, dryck och privata resor för priopoäng. Också Tobé ska nu betala mer i skatt.

Flera andra riksdagspolitiker har efter avslöjandet i mars medgett att de brukat tjänstekortet för privata inköp.