Prispengarna kommer från biskop emeritus Martin Lönnebos kulturstiftelse och lyder alltså på 10 000 kronor.

Priset delas ut i samband med Linköpings Stifts fullmäktigemöte i Kolmårdens församlingshem i Norrköping idag fredag.

Det här kulturpriset delas ut varje år och orsaken till att Lili Stenmark får priset i år, lyder så här:

"Lili Stenmark driver GalleriLi i Skärkind i ett hus som tidigare varit både bank, skola och fattighus. Lili Stenmark har under många år arrangerat musikframträdanden i Skärkinds kyrka mittemot galleriet och lyckats dra fulla hus till konserterna.

Hon har även skapat en stor frälsarkrans bakom Skärkinds kyrka och hon reser runt och föreläser på olika platser i Linköpings stift. Linköpings stiftsstyrelse vill med detta pris uppmuntra Lili Stenmark att fortsätta sin konstnärliga och kyrkliga gärning."

Så här Brokommenterar Lili Stenmark priset:

– Det känns helt fantastiskt att jag uppmärksammas på det här sättet. Det kan löna sig att även jobba ideellt som jag gör, säger hon med ett leende.

Är det ditt första kulturpris?

– Nej, jag har fått förmånen att få många priser, som jag är mycket tacksam för. Bland annat ABF Östergötlands kulturpris, Föreningen gamla Norrköpings pris Lidénmedaljen och Broocmanpriset av NT.

Har du något på gång just nu?

– Jag tycker att jag hela tiden har något på gång med mina köksbordssamtal och utställningar på galleriet. Dessutom, avslöjar Lili Stenmark, är jag på gång att färdigställa min självbiografi och det känns förstås också spännande.