En av dem som fanns med på Svenska institutets lista är den amerikanska journalisten Tim Pool. Han uppmärksammades under våren då han åkte runt i svenska förorter för att beskriva "hur det verkligen ser ut". Han fick såväl ris som ros av sin rapportering, någon tyckte det var bra att han "satte fingret på läget", andra att han utgör ett demokratiskt problem då han som journalist beger sig till områden han inte har kunskaper om.

Hur som helst är han en av de som fick sitt konto blockerat. När han fick vetskap om detta lade han snart ut en film på sitt twitterkonto där han kallar Sverige för "ett kusligt land" och svär sig helt fri från alla anklagelser:

– Nynazistiska åsikter? Det är helt galet! Jag ger en balanserad bild av verkligheten, säger han bland annat.

Vidare pratar han om faran med att tysta åsikter och jämför det som sker i Sverige med människor i USA som bränner skyltar som det står yttrandefrihet på.

– Sverige, jag är ledsen, men jag tycker att ert land är kusligt. Jag vill inte åka tillbaka, säger han.

På twitter svämmar kommentarer om blockerade konton nästan över. Den kanadensiska författaren Lauren Southern är även hon med på listan. "Oh boy, den svenska regeringen har satt mig i deras register över människor som engagerar sig i hot, hat och incitament mot invandrare, kvinnor och hbtq", skriver hon på sin twitter. Även youtubern Dave Rubin finns med på listan. "Du vet att ditt land är skruvat när @RubinReport finns med på en regeringsvaktlista för att "anstifta hat" mot hbtq-rörelsen", kommenterar Lauren Southern det.