På måndagen var Jesper Englin, 31, redaktör och utbildare vid ungdomsförbundet Sverok, en av talarna på en konferens om näthat på Cnema.
Han har en bakgrund både som nästan färdig lärare och en passionerad gamer. Han vill få föräldrar och lärare att engagera sig i barnens värld, där e-sport - tv- och datorspel - är en del av vardagen.
Föräldrar vet ofta mycket om fotboll - men ingenting om det schackliknande strategispelet Star Craft 2, eller lagsporten Dota2, där man tävlar fem mot fem.
– Ställ frågor, uppmanar Jesper Englin som säger att man då får mycket tillbaka, att barnen blir glatt överraskade, och att det enda man riskerar är att bli kallad noob - nybörjare.
– Visar man en ärlig nyfikenhet gör det ganska stor skillnad.
Englin tipsar om bloggen E-sportmamman.se, som varnar för att maktspråk och oförståelse skapar tystnad och avstånd mellan vuxna och barn.
– Jag älskar att umgås med kompisar genom spel och tävla. Jag har hållit på mycket med lagsporter inom "köttsport", alltså vanlig sport, och det är samma känsla i e-sport, säger Jesper Englin.
Han kallar e-sporten, som drivs framåt av unga människors passion, för en folkrörelse.
E-sport handlar precis som andra sporter om skicklighet och att ha en publik. Det finns också stora pengar i e-sporten, på stora internationella tävlingar.
Jesper Englin har jobbat som programledare på TV4 och SVT under e-sportsändningar från Dreamhack i Jönköping.
– Jag motiveras mycket av att jobba mot orättvisor, jag ser mig själv som feminist och jag vill att spelet ska kunna vara en underbar plats för alla.
E-sporten har länge dominerats av unga killar - men tjejerna har kommit för att stanna. De senaste månaderna har det varit fokus på hur kvinnliga gamers behandlas inom spelvärlden, där det finns exempel på hot och sexism.
Sverok, med 80 000 medlemmar, har dragit i gång ett treårig projekt, Respect All Compete, för att göra e-sporten mer öppen och välkomnande och motverka hatspråk.
Flera kända spelare är ambassadörer för projektet.
– Jag tror att det finns en stor potential att förändra trenden man ser med hat och exkluderande beteende, säger Jesper Englin.
Projektet ska leda till en gemensam värdegrund, en uppförandekod. Tävlingsarrangörer har redan börjat stänga av spelare som kallar sig för stötande namn, eller tweetar om "våldtäkt" på kvinnliga spelare.
I projektet ska man också skapa mötesplatser, en i varje län, där man kan ha lagmöten och träna, och anordna e-sportläger.