Han överraskades på sin arbetsplats på Norra Promenaden i Norrköping, Eklöf Fastighets AB, där han är teknisk chef, av programledarna Sandra Dahlberg och Rickard Sjöberg. I guldkuvertet låg en check på 54 720 kronor.

– Du har chans att vinna ännu mer pengar. Grannyran har nämligen landat i Åby! sa Sandra Dahlberg som var den som överlämnade checken och blommorna.

– Kul! Det händer inte varje dag, sa en lätt chockad Ulf Axelsson om Postkodlotteriets besök och vinsten, medan arbetskamraterna applåderade.

Artikelbild

| Tv på besök. Plötsligt händer det. Åbybon Ulf Axelsson överraskades på sin arbetsplats i Norrköping av Sandra Dahlberg från Postkodlotteriet.

Grannyran, fyra om året, är en dragning med extra mycket pengar i vinstpotten. Nu har alltså Åby fått en sådan. Potten ska fördelas mellan lottköparna på postnummer 616 33.

– Totalt är det 30 miljoner. De ska fördelas på 226 personer, säger Emma Bergling, pressansvarig vid Svenska Postkodlotteriet.

En tredjedel, tio miljoner kronor, fördelas mellan alla lottköparna i det vinnande postnumret. På tisdagen smygstartade utdelningen. Fem Åbybor fick besök, på arbetsplatser eller hemma.

Två tredjedelar, 20 miljoner, fördelas mellan lottköparna i postkoden, en mindre del av postnummerområdet. Där handlar det om några få gator.

Artikelbild

| Applåder. Arbetskamraterna på Eklöf Fastighets AB applåderade.

Vilka som får de största checkarna avslöjas på söndag, vid en stor vinstutdelning, ett event, på Tyska torget. Tv-inspelningen börjar klockan 15. Programledare är Sandra Dahlberg och Rickard Sjöberg och Panetoz uppträder på scenen.

Oavsett om man fick besök av Postkodlotteriet eller inte på tisdagen har alla de aktuella lottköparna i Åby chans att vinna ännu mer pengar när den vinnande postkoden avslöjas på söndag.

Artikelbild

| Checken. Ulf Axelsson fick checken på drygt 54 000 kronor av Sandra Dahlberg.

– Det kommer att avslöjas på söndag, säger Emma Bergling.

Då kommer många förhoppningsfulla Åbybor att samlas på Tyska torget. Liksom Norrköpingsbor som vill få en kaffe och en bulle och delta i firandet.

Artikelbild

| Hundägare. Programledare Rickard Sjöberg rastade sin hund Uffe vid besöket på Norra Promenaden.

Inslaget sänds i programmet En ska bort i TV4 lördagen den 25 mars.

Rickard Sjöberg, som hade sin hund Uffe med sig, en Lagotto romagnolo, gratulerade Ulf Axelsson efter inspelningen.

Och Sandra Dahlberg, hon gillar att dela ut pengar.

– Det är världens bästa jobb. Jag får vara tomte året runt! Det är inte så många som smäller igen dörren när jag kommer och knackar på, säger hon.

Du får många kramar?

– Ja, mycket kärlek blir det, säger Sandra Dahlberg.