Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Bra att det uppmärksammas"

I ett brev till all personal som skickades ut under onsdagskvällen, skriver gymnasiechefen att han bland annat hoppas att tidningsartiklarna ska försvinna.

Anders Palmgren, gymnasiechef

Anders Palmgren, gymnasiechef

Foto: Matz Glimhed

UNGA & DROGER2017-01-19 15:00

– Det jag menar är att när det skrivs om droger och Ebersteinska gymnasiet så tar det fokus och tid från vårt arbete med elevhälsan och det hälsofrämjande arbetet som vi kontinuerligt gör, säger Anders Palmgren, gymnasiechef för Haga- och Ebersteinska gymnasiet.

Han har inget emot att det skrivs om drogproblematiken på gymnasieskolorna, tvärt om tycker han att det är bra att det uppmärksammas, men samtidigt skriver han i brevet att "Folkbladet tyvärr har skrivit artiklar om vår skola som inte känns så bra. Inte för att de delvis är sanna - det finns droger på vår skola - men för att det i första läget beskrevs som enbart ett Eber-problem."

Läs mer:Elever drogar på skoltid.

Efter att i en dryg vecka försökt nå Anders Palmgren, för att han i direkt anslutning ska få kommentera artiklarna, väljer vi att publicera en artikel där den djupt oroade anställde får dryfta sina farhågor, men också i direkt anslutning till den artikeln, en artikel där elever på skolan får ge sin syn på saken. Redan i ingressen säger de att Eber inte är värre än andra skolor.

Läs mer:Lätt att få tag på droger.

– Jag tycker att det är jättebra att de här problemen tas upp, men som arbetsledare måste jag bekräfta min personal när de känner sig utpekade och visa att jag tycker att de gör ett jättebra jobb, det var därför jag skrev brevet, säger Anders Palmgren.

Han hoppas att artiklarna kan bli en ögonöppnare för alla, till exempel för politikerna.

– Generellt tror jag att vi uppmärksammar problemen för sent, vi behöver jobba mer förebyggande och hälsofrämjande. Vi behöver fler vuxna i skolan som på ett tidigare stadium kan uppmärksamma eventuella problem, säger Anders Palmgren.

Han framhäver även det arbete som redan görs på skolan av anställda, tillsammans med föräldrar, men också med externa aktörer som socialtjänst, polis och Moa-mottagningen. Om han önskar att polisen var synligare på skolan vill han inte riktigt svara på.

– Det är svårt för mig att säga vad polisen ska eller kan göra, men det är klart att jag önskar att vi kunde samarbeta mer på alla plan, men kanske främst mot personalen.

Den drogpolicy som finns på Ebersteinskas hemsida gäller läsåret 15-16, men ska nu uppdateras.

– Vi bytte hemsida för ett par månader sedan och det verkar som den gamla policyn ligger kvar, jag ska se till att det nya kommer på plats, säger Anders Palmgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om