Det var i mitten av december som kommunfullmäktigeledamoten Irina Sedova (SD) polisanmälde partikamraten och gruppledaren Darko Mamkovic för förtal.

Den 8 mars beslutade kammaråklagare Marie Ericson att inte inleda någon förundersökning.

Enligt åklagaren är det, med några undantag, huvudsakligen målsägaren själv som ska väcka enskilt åtal i förtalsärenden. Åklagaren kan driva ärenden om det anses ”påkallat från allmän synpunkt”.

– Det ska rätt mycket till i förtalsärenden, säger Marie Ericson.

Här handlar det om att Mamkovic ska ha sagt något ofördelaktigt om Sedova, säger Ericson. Men det är information som inte har spritts till någon större krets, utan det är bland partikamrater på lokal nivå.

Folkbladet har varit i kontakt med Irina Sedova som valt att inte kommentera det faktum att hon polisanmält Mamkovic.

Till NT som var först med att publicera gav hon den här förklaringen till anmälan: ”Det baseras på vad han ska sagt om mig när jag inte varit med.”

När Folkbladet pratade med Darko Mamkovic, gruppledare och ordförande för SD i Norrköping, sa han att han inte varit medveten om att han blivit anmäld, och att han inte hade någon aning om vad det skulle vara för händelse.

– Jag tycker att det är beklagligt om jag har sagt eller gjort någonting så att hon kände sig så pass illa berörd att hon inte ens kunnat prata med någon i partiet, sa Darko Mamkovic.

På frågan hur klimatet är i fullmäktigegruppen svarade han att gruppen fungerar bra.