Allt kring ekipaget har gått väldigt fort. Det var inte länge sen de debuterade 150.

– Och nu ska vi starta 160 på söndag, tydligen, säger Matilda.

Hon valde, i samråd med landslagsledningen och tränaren Daniel Svensson, att starta i GP-kvalet under torsdagen. Hindren låg på 150 centimeter. Att ta sig vidare till 160 var inget de ville fundera på innan. Ekipaget skulle in och göra ett bra jobb, få en bra känsla.

– Det här är ju jättekul, men det är såklart en bonus, säger Matilda Pettersson.

Debuten på 160 är väldigt nära förestående. Och det är inte hinderhöjden som skapar huvudbry.

– Det jag tänker på är snarare det tekniska. Det blir lite annorlunda, säger Åbyryttaren som fick chans att gå banan till Nations cup under fredagen.

– Så nu har jag i alla fall gått en bana på 160, haha. Men det är bara att gå in och göra sin grej. Det är klart att det är större men man måste försöka göra som vanligt, säger hon.

Cirkusen kring Matilda har blivit stor den senaste veckan. Tvåa i 7-starkvalet, tvåa i 7-starfinalen. Det blev inte mindre uppståndelse när hon kvalade till Falsterbo GP på söndag. Alla vill prata med henne.

– Jag är verkligen inte van vid det här. Vi är ju väldigt gröna på den här nivån så det gäller att lyssna på andra, säger hon.

Trycket på hästarna är dssutom hårt och intressenterna ökar i takt med resultatlistorna.

– Ja, det är många som drar i hästarna nu. Det är klart att det är kul, det är ett kvitto på att man gör nåt bra, säger Matilda.

Som stöd inför söndagens GP har Åbyryttaren så väl Pether Markne som Henrik Ankarcrona och Matildas tränare Daniel Svensson. Det var aldrig några tveksamheter i deras värld att Matilda skulle starta i GP även om både Matilda och hästägare Bernt Johansson funderade både ett och två varv.

– Det är faktiskt sant, allt går ju så fort. Men det känns väldigt kul att ha dem bakom sig, det är de som har rutinen och de som har sett alla banor. Vi är ju väldigt nya på det här, säger Matilda Pettersson.

Med försiktig optimism ser hon fram emot söndagens drabbningar.

– Det känns kul, men vi får se om det är lika kul på söndag, säger Matilda och skrattar.