21-åringen är draftad av NHL-klubben Washington Capitals och har varit över på träningsläger med klubben flera somrar i rad.

Nu har han blivit inbjuden till ytterligare en camp och Vita Hästen gav Kevin tummen upp att resa i väg, trots att det innebär att han missar tisdagens allsvenska premiär borta mot Timrå.

– Han skulle ha åkt lite tidigare, men de skulle ha sitt läger i Florida som drabbades av orkanen så då ställde de in det och sköt på det. Men jag tycker det är något positivt. Han missar en match. Samtidigt kommer han lära sig mycket. Det kommer vara bra för honom och det kommer vara bra för oss i förlängningen, säger Jonas Johnson.

Elgestål kommer hem nästa vecka och ska kunna spela i hemmapremiären mot Oskarshamn 22 september.

Förutom Kevin saknas även Emil Eriksson i torsdagens genrep mot Karlskoga.

Forwarden har en lättare knäskada och har inte kunnat träna med resten av laget på sistone.

– Förhoppningsvis kommer han på is snart, säger Johnson.

I morgon är sista chansen för Vita Hästen att spela ihop sig inför seriestarten. Allsvenska konkurrenten Karlskoga gästar Himmelstalundshallen och Hästen har revansch att utkräva. När lagen möttes i augusti vann Karlskoga med klara 4–0.

– Det var vår första match. Vi vann skotten men var lite mjuka in på mål. Det är klart att vi gärna vill vinna nu. Det börjar ju dra ihop sig. Det är bara att vara på tårna. Vi vill se ett bra agerande från vår sida, säger Jonas som tycker att laget tagit flera kliv framåt sedan dess:

–  Jag tycker killar svarar bra på det vi pratar om. Vi har kommit dit vi vill. Vi har vissa bitar som vi måste jobba med men så kommer det vara fortsättningsvis också. Det finns att alltid något att jobba på.