Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Gå på krogen på spåret

NORRKÖPING
En rullande restaurang!
Det är senaste tillskottet till Norrköpings krogvärld och det handlar om en ombyggd - spårvagn.
- Såna här bistro-spårvagnar finns i bland annat Stockholm och Helsingfors och då tyckte vi att även Norrköping bör ha en rullande spårvagnsrestaurang, menar Busslinks VD Harald Horntvedt.

Givetvis har den rullande restaurangspårvagnen en bardisk, som här testas av Ulla-Stina Rosberg och Bosse Liljegren från Busslink.
FOTO: ANDREAS SKOGH

Givetvis har den rullande restaurangspårvagnen en bardisk, som här testas av Ulla-Stina Rosberg och Bosse Liljegren från Busslink. FOTO: ANDREAS SKOGH

Foto:

Norrköping2002-11-15 00:00
- Och jag kan verkligen lova att det blir en annorlunda spårvagnsresa, för den som hyr restaurangvagnen.
- För den är utrustad med bardisk, vinkylare, stereoanläggning, kaffeautomat, gardiner, heltäckande mattor och lite annat.

<B>? Vem får hyra restaurangvagnen?</B>
- Vem som helst, men eftersom vi fått fullständiga rättigheter när det gäller alkohol, tar vi endast emot beställningar från slutna sällskap, typ 50-årsfester, svensexor och liknande.
- Och det finns plats för 34 sittande gäster i vagnen.

<B>? Vad kostar "biljetten"?</B>
- Vagnen kostar 2.000 kronor för 3,5 timmars hyra och då ingår förare och serveringspersonal. Dessutom får den som hyr vagnen givetvis bestämma vilken rutt vagnen ska köra på vårt linjenät.

<B>? Kan ni även laga mat ombord?</B>
- Nej, något kök finns det inte plats för, utan det handlar om catering, det vill säga att man köper maten någon annanstans och sedan får den serverad i spårvagnen.
- Däremot har vi som sagt drycker ombord, för den som så önskar.

<B>? Vad är det för vagn som ni byggde om?</B>
- Det är en av de gamla tyska vagnarna som vi inte byggt om till låggolvsvagn, utan sparat i originalskick och nu istället byggt om den till restaurangvagn och första kommersiella beställningen har vi redan fått in till den 28 november, avslöjar Harald Horntvedt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om