Redan klockan elva, en timme efter öppning, står bilarna uppradade längs med vägarna och gatorna är fyllda av folk. På Wikbolandsmarken kan besökarna hitta det mesta, från närproducerad mat till ponnyridning och ansiktsmålning. Det finns musikframträdande och tornéspel. En riktig folkfest med andra ord.

– Jag tror att det redan är mer folk här än föregående år. Det är så många ansikten man inte känner igen så det är många besökare utifrån. Vi har marknadsfört i Sörmland och man har satt in extrapersonal på Skenäsfärjan, säger Margareta Gustavsson från Vikbolandets företagsgrupp.

Margareta är en av de som arrangerar marknaden och i år har hon även ett loppisbord för att ”dryga ut pensionen lite”. Förutom den långa gatan med loppisbord finns som vanligt ett stort utbud av mat, allt från Vikbolandsföretag som Visätter kalkon och Sänkdalens glass till polkagrisar från Gränna. Hos knallarna kunde besökarna fynda bland annat hantverk, smycken och kläder. Allt under en strålande julisol.

Artikelbild

| Välbesökt. Det är fler och fler utställare varje år, enligt Margareta Gustavsson.

– Varje år har vi tur med vädret och allt går fint och stilla till. Det har gått så fort att få igång den här marknaden och vi har fler och fler utställare varje år. Vi samverkar med hela Östra Husby, till exempel har biblioteket öppet med dockteaterföreställning och i kyrkan är det konsert, säger Margareta Gustavsson.