1967 tog 63 elever studenten på Högalidskolan.

– Vi var sista klassen som tog studenten på skolan. Året efter fick eleverna ta studenten på Bergska skolan, berättar Bo Lindgren.

Han ingår i gruppen som ordnat med sammankomsten för att fira 50-årsjubiléet, tillsammans med Per Hedblom och Boel Östberg.

Ett 40-tal personer deltog på festligheterna. Av de 63 som slutade skolan är tolv avlidna.

Förberedelserna påbörjades förra sommaren.

– Det är jätteroligt att så många kommer. Det har varit lite snårigt att få tag på alla. En man bor i Singapore och en kvinna i USA. Sedan är det många som är utspridda på olika platser i Sverige, exempelvis Skåne, Hälsingland, västkusten och Stockholm, berättar Boel Östberg.

En del träffades redan under onsdagen och på torsdagen möttes de före detta klasskamraterna i Bildningen för bildvisning och parentationshögtid. Sedan fortsatte sammankomsten i Högalidskolan, där en film om Finspång på 1960-talet visades. På torsdagskvällen väntar middag på Joans.

Även deras lärare Margareta och Göran Rendahl, Aron Oskarsson och Hans Sandström medverkade.

– Det var inte så bra väder när vi tog studenten 18 maj 1967. Jag kommer ihåg att det fanns en liten snöhög kvar på skolgården. Jag har många bra minnen och trivdes alltid i skolan, säger Boel Östberg.

Den goda sammanhållningen i klassen lyfts fram.

– Jättespännande och roligt att få träffa alla igen. Det är väldigt få som bor i Finspång, ändå är det så många som deltar på 50-årsfirandet, påpekar Bo Lindgren.