Hällestadspelen i friidrott har varit en årligt, återkommande tradition sedan 1980-talet.

Men denna gång hade spelen flyttats från hösten till vårterminen, vilket visade sig vara en succé, med tanke på fredagens högsommarvärme.

– Det är första året vi har tävlingen på våren och det blev verkligen lyckat. Dagen handlar framförallt om gemenskap och rörelseglädje, säger Hanna Fredriksson, idrottslärare, Hällestad skola.

Artikelbild

| Hoppglädje. Många elever gjorde fina prestationer i höjdhoppstävlingen.

Cirka 120 elever i årskurs 3–6 från skolorna i Grytgöl, Ljusfallshammar och Hällestad tävlade i höjdhopp, 60 meter, kast med liten boll, kula, längdhopp, långlopp samt den avslutande stafetten mellan skolorna.

Tolvåriga Hilda Bostedt går i sexan och var med i Hällestadspelen för fjärde gången.

– Första två åren gick det väldigt bra. Förra året var jag sjuk, då gick det inte lika bra. I år tävlar jag i längdhopp, 60 meter och långlopp, berättar Hilda.

Hon tycker att 60 meter är roligast, men visade även framfötterna i längdhopp, där hon hoppade 3,25 meter, vilket var längsta hoppet i klassen, flickor årskurs 6.

Artikelbild

| Uppvärmning. Cirka 120 elever värmde upp inför Hällestadspelen i friidrott på fredagsförmiddagen.

–Jag är ganska snabb och försöker vara bäst i klassen på 60 meter. Då får jag vara med i stafetten.

Annars är det en annan idrott som hon satsar mest på.

– Jag tränar konståkning och är med i Norrköpings Konståkningsklubb. Jag tränar fyra-fem dagar i veckan, allt är roligt med konståkning. Jag vill utvecklas hela tiden, säger Hilda Bostedt.

Alla deltagare fick diplom efteråt.

– Målet med dagen är att få se 120 leenden, att eleverna är nöjda med sina prestationer och så vore det kul om Hällestad tar hem stafetten, konstaterar Hanna Fredriksson.