För tredje gången framförde Hällestad skolas elever i årskurs 3–4 en rymdmusikal.

– Vi kör musikalen vartannat år. Det är ett sätt att lära sig saker på ett lustfyllt sätt. Eleverna har tränat på musiklektionerna under temat rymden. Det passar bra med både musik och bra innehåll, påpekar Johanna Karlsson, lärare vid Hällestad skola.

Under två föreställningar, för föräldrar och anhöriga på onsdagskvällen, samt för elever och personal på skolan under torsdagsförmiddagen, spelades föreställningen.

Artikelbild

| Framträdde. Stina Flyckt, Embla Björk, Alice Andersson och Smilla Eriksson hade framträdande roller i Hällestad skolas rymdmusikal.

Smilla Eriksson, 10, Stina Flyckt, 11, Embla Björk, 10, och Alice Andersson, 10, hade framträdande roller i musikalen.

Smilla tog plats först på scen.

– Jag är astronaut och går in först och pratar om att jag ska åka upp i rymden och utforska allt. Det roligaste har varit att vi fått lära oss massa olika saker. Vi har till exempel lärt oss om stora, röda fläcken i planetsystemet, berättar Smilla Eriksson.

Eleverna dansade och sjöng och förklarade hur solsystemet och rymden fungerar.

– Det är lite nervöst, men det var värre när vi framträdde för alla föräldrarna. På skolan känner jag alla, säger Stina Flyckt.

Även Embla och Alice medger att det är nervöst, samtidigt som det är roligt.

– Vi har övat sedan oktober förra året. Alla ska kunna sina repliker utantill. Det bästa är låtarna. Rymdmusikalen handlar om hur det blir sommar och vinter, hur jorden och månen rör sig, ebb och flod, månader och veckodagar, säger Embla Björk och Alice Andersson.