Nour och Madena som båda går på Grosvadsskolan ville spela volleyboll, men något lag fanns inte i Finspång. Under förra våren såg de, tillsammans med två andra tjejer från Grosvad, till att de fick volleyboll i skolan, dessutom startade de upp en egen träning på fritiden, med målet att kunna bilda ett riktigt lag och börja tävla. De kontaktade Linköpings Volleyboll Club och fick hjälp med tränare därifrån.

Lotorps IF såg drivet som tjejerna hade, tog dem under sina vingar och i slutet av förra sommaren startade de ett lag.

– Det känns jättebra, säger Nour och Madena i kör under en träning i Aluceum.

Artikelbild

| Initiativtagare. Madena Swed och Nour Espiro var de som såg till att volleybollen kom till Finspång.

– Det är jättekul att vi har ett lag. Vi tycker om volleyboll och nu kan vi träna, bli bättre och senare köra matcher, säger Madena Swed.

Linköpings VC har fortsatt att träna volleyboll med eleverna på skoltid och för laget har Lotorps IF ordnat en tränare.

– Hans Ericsson är tränare och ledare för ett av flicklagen på fotbollssidan och har spelat volleyboll tidigare. Vi försöker hitta någon mer tränare, men det är svårt när det inte finns någon verksamhet sedan tidigare att plocka ifrån, säger Fredrik Nilsson, kassör i Lotorps IF.

Laget tränar en gång varje vecka och de har dessutom fått åka till Linköping för att titta på när LVC spelar match. Några av dem var dessutom på Grand Prix i Uppsala, för att se på matcher och inspireras.

Artikelbild

| Lag. Gruppen började spela redan förra våren, men i början av förra hösten startade Lotorps IF ett volleyboll-lag för att tjejerna skulle få tillhöra en klubb.

– Där lärde vi oss mer om lagar, ekonomi och hur man kan få mer pengar till laget, säger Nour Espiro.

Nu närmast ska tjejerna få matchkläder och träningströjor.

I laget är det nu 13 till 15 stycken tjejer som är mellan 14 och 16 år. Några av dem har spelat volleyboll tidigare, men för andra har det här varit starten.

– Man ser en stor skillnad på de som började från noll. Det märks att alla vill träna och vi blir bättre, säger Nour.

– Alla hjälper varandra och vi har kul, fortsätter Madena.

De är nu ett steg närmare sitt mål - att få tävla mot andra klubbar. Men eftersom det inte finns så många volleybollklubbar i närheten kan det vara svårt att hitta andra lag på samma nivå att spela mot.

– Vi har haft lite kontakt med klubbarna i Linköping och Motala och vi hoppas på att få till lite matcher i framtiden, säger Fredrik Nilsson.

Att tjejerna gillar volleyboll märks. När klockan börjar närma sig fem på eftermiddagen och träningstiden håller på att ta slut hörs besvikna röster från laget som beklagar sig över att träningen redan är över.