Pust.

När domare Jonas Eriksson till slut satte pipan i munnen var det som att man kunde känna vinddraget från alla lättade IFK-are på Studenternas. En sån härlig, ångestfull, välbehövlig trea det blev för ett "Peking" som inte precis fått glida runt på någon räkmacka i sommar.

Manager Jens Gustafsson fick vända på alla stenar i sin vitblå samling innan han kunde skicka ut en startelva som med tanke på de svåra omständigheterna skulle visa sig vara den rätta.

Simon Skrabb som ytter var en fullträff. Den finländske anfallaren trivs väl ärligt talat bara sisådär på mittfältet, men det hårda jobbet som Skrabb la ner snackar man inte bort. 22-åringen från Jakobstad stod för ett prickfritt vikariat, men kommer fortsättningsvis att utmana Andersson/Holmberg om en startplats längst fram där han hör hemma.

Gudmundur Thórarinsson har till slut fått chansen att visa vad han går för i Norrköping. Islänningen nötte mycket bänk i Rosenborg och borde kunna växla upp ytterligare med ännu fler matchminuter i benen. Han ser gladare ut nu, "Gudi".

Eric Smith har sannerligen inte fått mycket tid för att hitta "sin" position i laget. På sikt kan det säkert vara nyttigt för en ung spelare att prova på olika roller, men i det korta perspektivet borde det kännas en smula förvirrande för den halländske talangen, som åkte på flera tunga smällar mot Sirius innan han leddes av banan i den andra halvleken.

Givetvis blev det onödigt nervigt på slutet. Med tanke på alla kontringar och i alla fall halva frilägen borde IFK ha knäckt Sirius långt tidigare. Ett darrigare Norrköping hade garanterat fått nöja sig med högst en poäng den här söndagen.

Framåt finns det en del att önska och "Peking" kommer fortsätta vara sårbara om bara Sebastian Andersson och formsvage Kalle Holmberg ska leverera målen.

Att gästerna inte skulle få styra och ställa även efter paus var väntat. Dels för att Uppsalas stolthet under hela årets allsvenska varit klart bättre i sina andra halvlekar (Varför, Kim Bergstrand?) men också beroende på att ett allt mer tröttkört IFK inte kunde hålla linjerna. Fem nederlag på sex senaste matcherna ger kanske inte heller det där extra bränslet när matcherna står och väger.

Men Gustafssons lapptäcke höll och mest glädjande var att försvaret stod pall. Ett baklängesmål på de tre senaste allsvenska matcherna är mer än okej.

Allra bäst på "Studan": Filip Dagerståls macka till målskytten Sebastian Andersson. En stor portion känsla i den sparken.