Saken är Oscar, Mikael
Scandic Norrköping Nord har Sveriges bästa frukostbuffé! Åtminstone vann man "matbranschens Oscar" för sin frukostbuffé, vid den stora finalen på Grand Hotel i Stockholm. - Jag fick närmast en glädjechock över den här framgången, eftersom det kändes mycket större än jag trott, säger hotelldirektör Mikael Åhrberg.
Jag fick närmast en glädjechock när jag förstod att vi vunnit den här matbranschens Oscar, berättar Mikael Åhrberg, till höger, hotelldirektör på Scandig Norrköping Nor, och visar upp Oscarstatyetten i form av en guldko tillsammans med restaurangchefen Antonio de Costa. Foto: Robert Svensson
Foto:
- Och när det stod klart att vi vunnit ett av förstaprisen, att vi prisades för att göra Sveriges bästa frukostbuffé, då fick jag nästan en glädjechock av all uppståndelse. Det dök upp journalister och fotografer och många andra under och efter prisceremonien, berättar Mikael Åhrberg och låter riktigt tagen av det hela.
Det var Arla Foods som för sjätte året delade ut sina guldkor, till fem olika kategorier: bästa matglädjeskola, bästa miljöarbete, bästa matglädjebutik, bästa snabbmålsbutik och bästa frukostbuffé.
Och det var den sistnämnde kategorin som Norrköpingshotellet vann, vilket innebar en bronsstatyett i form av en guldko samt ett stipendium på 15.000 kronor och ett diplom.
Så här löd juryns motivering:
"Scandig Norrköping Nord tillåter sig inom ramen för det givna konceptet, ändå via denna utsökta frukostbuffé att sprida en känsla för de regionala råvarorna. efter givna förutsättningar och prisnivå uppfylls alla önskemål och förväntningar mer än väl."
Det måste kosta en del att iordningsställa en sån här frukostbuffé?
- Det är klart att det kostar en hel del, men samtidigt får man ju nöjda gäster, som förhoppningsvis blir nöjda och kommer tillbaka och då lönar det sig på sikt, menar Mikael Åhrberg, vars frukostbuffé innehåller både varma och kalla rätter, varav många produkter är krav-märkta samt en "Sigge-buffé" på helger och under sommaren för de yngsta gästerna. Dessutom ingår en speciell "hälsostation" med sockerfritt, fiberrikt och fettsnålt, samt ett par skålar med olika sorters vitaminpiller.
- Det där sistnämnda har vi infört på prov, eftersom man egentligen får i sig tillräckligt med vitaminer ändå, säger Mikael Åhrberg. Men om någon vill ta piller eller har bråttom och inte hinner ta de andra produkterna, så finns pillrena där.
Scandic Nords restaurangchef Antonio de Costa var strålande glad efter segern:
- Där satt den! Det här är helt fantastiskt och nu når min stolthet sina högsta höjder och jag tänker fortsätta med den absolut viktigaste ingrediensen i en bra frukostbuffé, nämligen omtanken om kunderna!
Något som säkert alla andra restaurangansvariga kan hålla med om.