BRÅVALLA LOVE Ett bra initiativ men många parametrar att ta hänsyn till för att kunna genomföra. Så kommenterar kommunen evenemanget Bråvalla Love 2018.

Nyligen startade Daniel Åhs evenemanget "Bråvalla Love 2018" på Facebook. Ett evenemang som ska visa att kärlek övervinner allt och att våldtäktsmännen inte har vunnit. Reaktionerna var många efter att Folkbladet uppmärksammade evenemanget under torsdagen. Hittills har evenemanget fått över 400 anmälda deltagare och cirka 1100 intresserade och en del har redan börjat anmäla sig som funktionärer. Vissa tycker att evenemanget är ett "grymt bra initiativ" medan andra inte alls är lika positivt inställda. Bland annat undrar man över säkerhetsfrågor och vilka tillstånd som krävs.

– Det är ett härligt initiativ men i nuläget är ingenting är klart, säger Sandra Wall, projektledare på Musikhuvudstaden Norrköping.

Artikelbild

| Härligt initiativ. Sandra Wall, projektledare på Musikhuvudstaden Norrköping, välkomnar idén,

Enligt avtalet mellan Norrköpings kommun och FKP Scorpio har arrangören rätt att göra ett års uppehåll. Därför planerar inte kommunen att använda marken där Bråvalla har arrangerats till något annat under den här perioden. Men att Daniel Åhs skulle få tillstånd att genomföra Bråvalla Love 2018 på flygfältet ser Sandra Wall som svårt.

– Utifrån mitt projekt Musikhuvudstaden finns ingen möjlighet att få pengar till arrangemang, men vi stöttar arrangörer med kontakter och kunskap om vad de behöver göra. I det här fallet är det inte troligt att det blir på Bråvallafältet, men samtidigt tänker jag att evenemanget inte behöver vara bundet till just den specifika platsen. Man måste se över möjligheterna först. Det arbetet hoppas jag påbörjas nu för jag tycker det är jättefint med responsen på hans inlägg.

På Upplev Norrköping uppskattar man initiativet men påpekar att det är många instanser som blir påkopplade för att kunna genomföra evenemanget rent praktiskt.

– Viktigast är att ta kontakt med oss på Upplev Norrköping för att få vägledning så att allt går rätt till. Till exempel måste man se till att inga andra avtal blockerar eller att man glömmer bort att söka de tillstånd som behövs. Ett mindre evenemang klarar sig med en markupplåtelse och ett polistillstånd. Därtill behöver man ta kontakt med alla dom kommunala instanser som behövs för att det ska bli ett bra evenemang. Vi välkomnar alla initiativ som kan göra Norrköping till en bättre evenemangsstad men vill ändå poängtera att det finns många frågor att lösa innan man det kan genomföras. Förhoppningsvis får vi till ett möte med Daniel Åhs och ser hur planerna ser ut och hur vi kan hjälpa till på vägen. Det är en god idé så vi får se var det landar sedan, det går lite fort i sociala medier ibland.

Mattias Persson har inga förslag på alternativa platser i nuläget.

– De första idéerna brukar få ändras litegrann för att få det att fungera i praktiken. Det finns alternativa platser, en "Bråvalla tribute" kanske inte behöver vara placerat på just Bråvallafältet. Vi får diskutera alternativa platser om Daniel väljer att gå vidare med det här.

011-200 440