Skickade efter knark från Holland

Den 27 september beslagtogs en försändelse från Nederländerna på en Schenkers terminal i Malmö. Innehållet skickades till Tullverkets laboratorium som konstaterade att paketet innehöll närmare 1 kilo narkotika.

Narkotikan var invirad i två lager aluminium.

Narkotikan var invirad i två lager aluminium.

Foto: Tullverket

Nyheter2019-10-29 19:00

Paketet är skickat till en 39-årig kvinna i Norrköping

Innehållet byts ut och lämnas till ett utlämningsställe, en godisbutik, i centrala Norrköping och personal från Tullverket håller uppsikt över butiken. Strax efter klockan 15.00 dyker en kvinna upp som identifierar sig som den paketet är skickat till.

Hon legitimerar sig med pass och hämtar ut paketet samtidigt som hennes sällskap köper en dricka. Paketet tar de med till kvinnans lägenhet. De lämnar kvar paketet i lägenheten, men grips i samma stund som de lämnar den.

De delges misstanke om grov narkotikasmuggling gemensamt och i samförstånd. Vid en husrannsakan i lägenheten påträffas ytterligare ett kvarts kilo narkotika i en väska.

Ytterligare narkotika påträffades vid en senare husrannsakan i lägenheten.

Kvinnan som nekar till brott säger i förhör att det var mannen som kontaktade henne och bad henne hämta ut ett paket som han beställt i hennes namn och att det är han som förvarat narkotikan hemma hos henne.

Den 33-åriga mannen nekar även han till brott och förnekar all kännedom om försändelsen och narkotikan som hittades i kvinnans lägenhet.

De greps den 1 oktober och under tisdagen lämnad kammaråklagare Tove Kullberg, vid Nationella åklagaravdelningen - Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet in stämningsansökan vid Norrköpings tingrätt, där hon yrkar på att paret ska åtalas för grov narkotikasmuggling och narkotikabrott.

Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!