"Farmen" (TV4) har sedan starten 2001 bjudit på några riktiga profiler. Från debutsäsongen minns många säkert Naken-Janne och Qristina Ribohn (som faktiskt fick vara med i "Realitystjärnorna på godset" förra året). I den säsongen var också fotbollsjournalisten Erik Niva med. Då var han journaliststuderande och låtsades vara vegan. Det hela var för honom ett experiment för att undersöka vad som var sant och inte i en realityserie. På söndag drar den tionde säsongen igång och det är två Norrköpingsbor med. Alexander Vörös är 33 år och pokerspelare. Han beskrivs av TV4 som "en gambler som spelar för att slippa jobba. På fritiden gillar han att styrketräna, träffa kompisar och kolla på favoritlaget IFK Norrköping." Stina Johansson är 50 år och taxichaufför. Henne beskriver TV4 som "taxichauffören som bor i husvagn och har ett stort intresse för svampplockning och blomsterodling. Hon är morgontrött och är en obotlig tidsoptimist." Dessutom är det en Motalakille med också.

Erik Niva gjorde i mellandagarna debut i "På spåret". Jösses sicken svada karln har. Och så pinsamt att varken han eller fotbollsdomaren Jonas Eriksson hade koll på Pia Sundhages karriär. Om man inte är kunnig på damsidan kanske man inte ska påstå sig vara kunnig inom fotboll utan inom underkategorin "herrfotboll".

Ikväll är det officiell premiär i USA för den nya säsongen av "Nashville" med ett dubbelavsnitt. Det här är ett tecken på en trend. Serien producerades av ABC och efter att cliffhangern i sista avsnittet i säsong fyra hade sänts meddelade ABC att serien las ner. Då tog CMT (countrykanal) över. Förr i världen var det kört om en kanal la ner ens favoritprogram, nu kan serier få nytt liv på en annan kanal, Netflix har ju vid flera tillfällen tagit över nedlagda populära serier. Nu är det bara för fansen att hoppas att Viaplay börjar sända serien igen - eller att nån annan kanal tar över.

Ett stort bekymmer för tv-kanalerna är att folk laddar ner eller "fulströmmar" tv-program. Och jag skulle våga påstå att för varje program med en trogen tittarskara som man lägger ner i förtid - det vill säga slutar köpa in - hittar nya tittare till fulströmningssajterna. Om man byggt upp en relation med en serie och man sen inte kan fortsätta se den eftersom den inte visas i ens land så är det nog många som anser att de inte bryter mot någon moral genom att fulströmma.

På onsdag drar vårens omgång av Sveriges mästerkock i gång. Leif Mannerström och Marcus Aujalay har även den här säsongen Mischa Billing med sig i juryn.

Nåt jag skulle önska mig är att deltagarna testades mer i specialkost - som vegansk mat, lågkolhydratskost eller laktosfritt - önskemål som kan komma på en restaurang.

SVT har under helgerna gjort en satsning på att lägga ut hela serierna samtidigt på SVTplay - även om inte alla avsnitt sänts ännu i tablån. Smart tycker jag, jag tror de får lojala tittare på det viset. "Dr Thorne" är ett exempel på en sån serie. Tre avsnitt är serien i (och skriven av Julian Fellowes som skrev "Downton Abbey") och alla finns på SVT play.

Två premiärer att se fram emot framöver är också Ridley Scotts nya råa serie Taboo (HBO Nordic) som släpps på lördag och "This is us" (TV3) en dramaserie om tre personer födda samma dag och vars liv är sammanflätade i både glädje och sorg. Det kan vara det bästa inköp TV3 gjort på mycket länge.