VÀljaropinionen Àr inte ett föredöme för sunt förnuft

Att stÀlla till med politisk oreda och dÀrmed riskera ett extraval Àr föga lockande!

Debattören har ringet emot bistÄnd till jordbÀvningens offer i t ex Turkiet eller krigsflyktingar frÄn Ukraina. DÀremot Àr han kritisk mot annat "bistÄnd till frÀmmande folk och lÀnder."

Debattören har ringet emot bistÄnd till jordbÀvningens offer i t ex Turkiet eller krigsflyktingar frÄn Ukraina. DÀremot Àr han kritisk mot annat "bistÄnd till frÀmmande folk och lÀnder."

Foto: TT

Debatt2023-03-05 08:52
Det hĂ€r Ă€r en debattartikel. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Enligt SVT sÄ ska nu Sverige avsÀtta Ätskilliga miljoner kronor i hjÀlp till jordbÀvningsoffren i Turkiet och mÄngdubbelt mer till Ukraina för att stödja landet i dess kamp mot Putin. Detta ser jag som bra och riktigt nÀr vi talar om stöd i nöd och krissituationer.

Men att som statsmakten i övrigt Ärligen avsÀtta cirka 50 miljarder kronor av vÄra skattemedel i rena "bidrag" till omvÀrlden Àr nÄgot helt annat. Det Àr ju faktiskt inte statens och regeringens egna pengar som Är efter Är ges bort utan dom svenska skattebetalarnas!

Med vilken rÀtt har dom röda och blÄ regeringarna tillÄts att göra det?

Vad Ă€r det som gör att det ses som mer Ă€delt och rĂ€tt att Ă„rligen lĂ€gga 50 miljarder kronor i bistĂ„nd till frĂ€mmande folk och lĂ€nder Ă€n pĂ„ vĂ„r egna befolkning? Varför ska vi alltid sjĂ€lva ge men aldrig fĂ„? Varför Ă€r det fel att lĂ€gga nĂ„gra av dessa bidragsmiljarder pĂ„ det svenska folkets tandvĂ„rd? Samma sak sĂ„g vi nĂ€r det gĂ€llde EU:s Coronabidrag. Löfven och S-regeringen skrev gladeligen pĂ„ för att ge bort och lĂ„na ut 150 miljarder till EU:s bananrepubliker. 

Fast det dÀr med kostnader och kronor förefaller ju inte vanligt folk förstÄ. Vi ser det gÄng efter annan, elpriserna Àr ett exempel.

NÀr dom rödgröna stÀngde ner vÄra kÀrnreaktorer applÄderade dom rödgröna vÀljarna, men nÀr el-rÀkningarna kom sÄ ville dom att den nya regeringen skulle kompensera dem för följderna för den energipolitik som dom sjÀlva tidigare lagt sin röst pÄ!?

Enligt vĂ€ljaropinionen som knappast kan ses som ett föredöme för sunt förnuft sĂ„ vill nu vĂ€ljarna ha mer av den tidigare rödgröna regeringens verklighetsfientliga politik. Ärligt talat: -Tror nĂ„gon pĂ„ att det svenska folket vill ha tillbaka dom rödgröna?

Visst vÀljaropinionen sÀger att sÄ Àr fallet men denna "opinion" kan ju som sagt omöjligt ses som ett facit för sunt förnuft med allt vad det innebÀr!

Till er som retar er pÄ att SD inte infriar sina vallöften sÄ Àr svaret att:- SD sitter inte i regeringen! Vad vi i SD kan göra Àr att driva pÄ regeringen för att verkstÀlla de politiska beslut som dom vunnit vÄrt stöd pÄ, att M, KD och L gör sitt bÀsta för att förhala innehÄllet i Tidöavtalets 200 reformförslag som vi kommit överens om Àr inget vi i SD kan göra nÄgonting Ät just nu!

Att stÀlla till med politisk oreda och dÀrmed riskera ett extraval Àr ju med tanke pÄ ovanstÄende vÀljaropinion och opinionssiffror föga lockande!

Den tidigare statsministern och S-ledaren Stefan Löfven omnÀmns i debattartikeln.
Den tidigare statsministern och S-ledaren Stefan Löfven omnÀmns i debattartikeln.