Tack för allt Peter Hunt - men nu krävs något nytt!

Om några veckor hålls IFK Norrköpings årsmöte och det står klart att Peter Hunt inte är valberedningens förslag som ordförande.

Kamratuppropet känner stor "respekt och tacksamhet" för Peter Hunts gärning som ordförande i IFK. Men nu är det dags att gå på ett värdigt sätt, anser debattörerna.

Kamratuppropet känner stor "respekt och tacksamhet" för Peter Hunts gärning som ordförande i IFK. Men nu är det dags att gå på ett värdigt sätt, anser debattörerna.

Foto: Bildbyrån

Debatt2021-02-03 19:22
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Trots detta finns tydliga indikationer på att medlemmar på sittande möte kommer föreslå innevarande ordförande för en ny mandatperiod. Det vore skadligt för föreningen på flera sätt.

Vi vill vara tydliga med att Kamratuppropet till fullo står bakom valberedningens förslag på ny styrelse, som är genomarbetat och förankrat, både hos supportrar, anställda och sittande styrelse. Efter de månader av turbulens och avhopp, där alla på ett eller annat sätt pekat ut sittande ordförande som anledning, är det nu tid för IFK Norrköping att få arbetsro. Att gå utanför valberedningens förslag på årsmötet skulle ytterligare fördjupa den splittring som uppstått.

Kamratuppropet uppmanar därför Peter Hunt att sätta föreningens bästa före egenintresse och ställa sig bakom valberedningens förslag till ny styrelse. Att på sittande möte acceptera en medlemsnominering innebär en strid ingen är betjänt av och som i alla avseenden skadar IFK Norrköping, både på kort och lång sikt. I det här läget måste föreningen få tid att läka, inifrån och ut och åter kunna lägga fokus på det sportsliga. Fler rubriker och öppna brev med osant innehåll, publicerade i IFK Norrköpings namn, är inget vi vill ha mer av.

Peter Hunt har i sina händer makten att påbörja läkeprocessen redan idag. Så fort han gör klart att han inte ställer upp för omval kan föreningen gå vidare från den här uppslitande perioden.

Vi har full respekt för Peter Hunts gärning som ordförande sedan 2009 och känner djup tacksamhet för de framgångar som föreningen nått under hans tid som ordförande. Men tiden har kommit för ett nytt ledarskap, något såväl Kamratuppropet och det stora antal medlemmar representerade däri, som valberedningen är eniga i.

Peter Hunt har ofta talat om att göra vad som är bäst för IFK Norrköping. Nu måste den frasen omsättas i praktik. I helgen som gick, såg vi IFK Göteborgs avgående ordförande Mats Engström med värdighet lämna vidare ordförandeklubban, då han inte är valberednings förslag till ordförande. Peter Hunt måste på samma vis, snarast meddela offentligt att han vid årsmötet kliver åt sidan till förmån för den person valberedningen föreslår. För IFK Norrköpings bästa.